LAINE MAISON

Dit is Josephine Broekhuizen. Josephine is object ontwerper, beeldend kunstenaar én eigenaar van het prachtige label LAINE MAISON. Ik ontmoet Josephine in haar (voormalige) grote lichte atelier, waar zij de mooiste minimalistische objecten en hanglampen maakt voor in huis of voor op de kinderkamer. Ook maakt ze prachtig handgemaakte houten ‘Waldorf’ speelgoed en bijzondere items voor op de jaartafel. 
TERUG NAAR HAAR ROOTS

Josephine (47) groeit op in het kunstzinnige Diepenveen nabij Zutphen maar vertrekt voor haar haar studie aan de kunstacademie Minerva naar Groningen. Na haar studie werkt ze 10 jaar lang als theater-, decor- en interieurontwerper in Amsterdam. 14 jaar later en 3 kinderen verder groeit haar verlangen naar de rust, de ruimte en het groen uit haar jeugd. Ze keert samen met haar man Maarten (50) en haar 3 kids Rosco (14), Elvis (13) en Lou (8) terug naar haar roots en strijken neer in Eefde, een klein dorp aan de rand van Zutphen. 
IN DE SCHUUR
 
Naast een grootscheepse verbouwing van het nieuwe huis en het moederschap, begint Josephine met het maken van simpele objecten voor in haar huis. Het ‘creëren’ in de schuur brengt rust in haar hoofd en geeft ruimte aan haar creatief talent. Ze begint de foto’s van haar objecten te verzamelen op Instagram. Een handige overzichtelijke foto verzamel-App, denkt ze vrij naïef. Niet wetende dat dit het begin zou worden van haar eigen label LAINE MAISON en bijna 10.000 volgers op instagram.
THE CORE IS ALWAYS SIMPLICITY

‘Simplicity’ is wat Josephine drijft, in haar werk en in haar leven. De kracht van de natuur is haar grootste inspiratiebron. In haar atelier hangt een hele verzameling gedroogde bloemen die zij verwerkt in haar wand objecten en workshops. Elke bloem heeft haar eigen verhaal, haar eigen betekenis en haar eigen kracht. Boven de verzamelbakken vol met schatten uit de zee en de natuur, hangen betoverend mooie minimalistische mobiles.

HAAR EIGEN PAD
 
Persoonlijke verhalen en waardevolle herinneringen van opdrachtgevers maakt Josephine tastbaar in haar serene handgemaakte objecten. Elk werk raakt je door de pure eenvoud. Het succes van Laine Maison neemt zo’n vlucht dat Josephine de aanvragen deze zomer eigenlijk niet meer aan kan. De druk en de repeterende eenzame productiemodus, ontnemen het werkplezier en de creatieve vrijheid. Dit brengt haar op een moeilijk kruispunt.
BLANK CANVAS

De vrije kunstenaar in haar, neemt daarom begin september een drastisch besluit. Josephine gooit de webshop dicht en ruilt haar grote atelier in voor haar oorspronkelijke canvas.. de schuur achter haar huis. Volledige vrij en zonder enige financiële druk keert ze terug naar de bron, terug naar het blanke canvas. De plek waar Laine Maison is geboren.

Dit dappere besluit betekent zeker niet het einde van Laine Maison maar een nieuwe richting ... met een nog open eind!
 

Welke keuze maak jij?

Hoe doe jij dat? Welke keuzes maak jij om je eigen pad te bewandelen?
Durf jij (als ondernemer) te kiezen voor de dingen die dicht bij je hart liggen ?
Durf jij je zekerheden op te geven en ruimte te geven aan je eigen geluk?
Welke keuzes maak jij om je eigen pad te bewandelen?