DE VERBORGEN PARELS VAN HAARLEM


Haarlem stikt van de mooie oude monumentale panden, creatieve ateliers en bijzondere lokale ondernemers. Ga op jacht naar originele 2ehands schatten en duurzame handgemaakte items voor je garderobe of je interieur. Dwaal door de stad, drink een koffietje, eet een (vegan) taartje en maak een persoonlijk praatje met de ondernemer op de hoek. Want de echte spirit van de stad proef je in de lokale buurtjes en de verborgen straatjes.  De eigenzinnige lokale makers en ondernemers die je daar vindt, maken de stad. Zij geven Haarlem karakter en een eigen gezicht! 

Voor de mooiste verborgen parels moet je daarom een extra blokje om. Te voet of op de fiets, richting Noord, richting Oost of juist naar de andere kant van het Spaarne! Dit zijn onze 5 favoriete verborgen parels voor jou! 

Lilo Keramiek in de Burgwal


Aan de andere kant van de Spaarne in de Spaarnwouderstraat zit het atelier van Lilo Keramiek. Deze oude buurt - de Burgwal- is één van de oudste wijken van Haarlem. Vroeger al waren de keramisten één van de meest voorkomende ambachtslieden in hier in de buurt. De plek achter de draaischijf is de plek die Liselore het meest gelukkig maakt. Daar maakt zij heel dun gedraaid serviesgoed. De glazuren zijn geïnspireerd door de prachtige Hollandse luchten hier in Haarlem. Echt betoverend mooi! 
Lilo Keramiek

KOHI KOFFIEBAR IN DE GREINER

Kohi is een klein buurtcafé en ontmoetingsplek voor de creatieve ondernemers van sociaal maatschappelijke broedplaats De Greiner. Anne maakt hier de lekkerste koffie, latte matcha’s & huisgemaakte lekkernijen. Allemaal met lokale, eerlijke en biologisch ingredienten. Bij mooi weer kan je lekker op het terras zitten en genieten van je kopje koffie op het pleintje onder de oude kastanjeboom. Op maandag verkoopt Anne het lekkerste huisgemaakte zuurdesembrood van Micro bakery Haarlem.
Kohi Koffiebar De Greiner

VINTAGE ATELIER HOUSE OF LEO IN DE ROSSE BUURT


In het Fabelachtige pand op de Begijnhof nr 2, midden in de Rosse buurt van Haarlem zit vintage atelier House of Leo. 2 x per maand staat de deur open. Dan gaan de kaarsjes aan en staat een grote pot thee voor je klaar. Alles wat je ziet is te koop. Haar unieke kunst + vintage verzameling vergaart Leonie tijdens haar styling-hunts of maakt ze zelf in het atelier! Ook organiseert House of Leo bijzondere exposities & creatieve gatherings met bevriende kunstenaars en andere creatieve geesten. 

Je vindt House of Leo hier!
Leonie | creatieve geest achter House of Leo

KWEEKCAFE in de Haarlemmer Kweektuin


In de oude kas van de Haarlemmer Kweektuin zit het Kweekcafé. Hier kan je tussen de planten genieten van een (h)eerlijke kopje koffie. Je kan er ook fantastische lunchen met biologische, lokale seizoenproducten. Probeer zeker de pittige pulled paddo’s! Het Kweekcafé is opgericht door Maaike. Haar droom is een inspirerende circulaire ontmoetingsplek te creëren om mensen te verbinden, maar ook om mensen weer te laten verwonderen over de natuur, over ons voedsel en over cultuur & design! Daarom is het Kweekcafé een plek & podium voor duurzame pioniers en organiseert zij inspirerende avonden en kleinschalige events zoals: de offline club, breiworkshops, swap party’s en de ‘losse lippen’ avonden vol met verhalen en poëzie. 

Check hier voor meer info over openingstijden en adres gegevens!

Oodles & Pinches in de CRONJE

 
Een beetje verstopt, midden in de lange Generaal Cronjéstraat begon Inge 3 jaar geleden de zero waste shop: Oodles & pinches. Bij Inge vind je een duurzaam & verpakkingsvrij alternatief voor al je dagelijkse boodschappen. Oodles en Pinches staat voor grote bulk & kleine beetjes. In het schap staan dan ook grote glazen potten met je favoriete koekjes en ontbijtgranen. Linzen, rijst, kikkerwten en noten tap je van de bulk. Alle mooie verzorgingsproducten en schoonmaakproducten zijn eco, navulbaar en plasticvrij! Wil je duurzame stappen maken en je verdiepen in een Zero waste lifestyle? Inge kan je daarin als geen ander adviseren en inspireren! Natuurlijk vind je hier ook altijd een duurzaam cadeau!

Check hier waar je oodles & pinches kan vinden https://www.localbirds.nl/Bedrijf.aspx?id=36409!
Verpakkingsvrij en plasticfree shoppen bij oodles & pinches